Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over ons

Harry woont en werkt al zijn hele leven op Klein Borkel. Zijn verhaal:

In mijn jeugd ging ik na school en in vakanties met mijn vader mee naar het bos om werkzaamheden te verrichten. Daar kreeg ik mijn eerste ervaring in het zagen van hout en het - toen nog met paarden - vervoeren van stammen. Na mijn technische opleiding in 1980 was er krapte op de arbeidsmarkt en een verdere deelname aan de bosbouwactiviteiten was een juiste stap. Automatisch rolde ik in het bedrijf. Behalve de kap en de verwerking van hout, werd er ook verzaagd voor vrienden, bekenden en wie er al om vroeg. In 1992 heb ik het bedrijf overgenomen en mijn eerste eigen uitrijmachine (forwarder) voor de bosbouw gekocht. Gaandeweg volgden meer investeringen om het bedrijf mee te laten groeien in de economische versnelling. De boomstammen werden in het begin (in vaders tijd) verzaagd met een motorzaag en daarna handmatig in kachelwaardige stukken gekapt. Een behoorlijk fysieke arbeid die tegenwoordig door een zaag/kloofmachine uitgevoerd wordt en die een stuk sneller zonder al te veel zweten verloopt.

Bij iedere partij hout zitten wel een paar mooie stammen, die voor andere doeleinden dan haardhout geschikt zijn. Er werd een zaagmachine, cirkelzaag en wipzaag gekocht om er planken en balken van te kunnen zagen. En er kwam geregeld de vraag naar het verzagen van eigen boomstammen. Vooral mooi is het als iemand een "geliefde" stam uit eigen tuin of bos wil laten verzagen om er zelf dan iets blijvends van te maken.

Het verzagen had zaagsel en houtmeel tot gevolg en dat voerde naar het opstellen van een brikettenproductie. Een product om op een snelle manier de kachel op te stoken. Gaandeweg is er een assortiment ontstaan welk verder wordt toegelicht op de webpagina's. 

Nanty woont sinds 2016 op Klein Borkel en helpt mij met administratie, het te woord staan van de klanten met informatie en planning en natuurlijk met het verzorgen van de "bosbouwer Harry".

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren