Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Haardhout

Eiken haardblokken, lengte ca. 33 cm
Min. afname 1 m3, max. 5 m3 per levering
Verzending: afhalen of levering.

Leverkosten zijn afhankelijk van bestemming. Een grotere afname resulteert in lagere transportkosten per m3.

Prijs: €80 per gestorte m3

Haardhout bestellen? Klik hier!

Bestelling en levering

U kunt telefonisch of per email aangeven welke hoeveelheid hout u wenst. Het hout wordt enkele dagen voor levering in kratten gestort. Effectief is 1 gestorte m3 ca. 0,66 m3 hout.

Levering

Kort voor de levering wordt het hout in een kiepaanhanger gestort, die max. 5 m3 kan vervoeren. De kiepaanhanger deponeert het hout op de door u gewenste plek, mits er voldoende rangeerruimte is. Het levermoment wordt in overleg bepaald.

De minimale leverhoeveelheid (1 m3) wordt tot een afstand van 10 km geleverd. Daarbuiten (bijvoorbeeld Eindhoven ) ligt de afname op minimaal 3 m3.

 
 

Zagen

Met een hydraulische kraan worden boomstammen op een aanvoertafel gelegd. Daarna rolt de boomstam op de aanvoerband. In de eerste stap wordt de stam in stukken gezaagd. Dit bepaald de lengte van het haardhout.

Zaagkloofmachine

Afhankelijk van de dikte van de boomstam klooft de zaagkloofmachine het aangevoerde stuk hout in 2 tot 6 stukken. Er is oogcontrole op de grootte van de gekloven stukken.

De afvoerband loopt via een trommelzeef waarin de kleinere stukken verwijderd worden. Daarna vind de opslag voor droging plaats.

 
 

Opslag en kwaliteit

Het hout verblijft geruime tijd op ons bedrijf. Zodra het gekloofd is wordt het opgestapeld en na de noodzakelijke droging word de vochtigheid gemeten.

Wij leveren kwaliteits- eikenhout met een vochtigheid van minder dan 20%.

 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren